Zwangerschapsmassage

Ook gedurende de zwangerschap is het heerlijk om gemasseerd te worden. Echter zijn niet alle vormen van massage geschikt bij zwangerschap, en op de buik liggen is vaak ook geen optie meer. Zwangerschapsmassage is een zachte, ontspannende massage gegeven vanuit zijligging en rugligging (met het bovenlijf wat hoger). Vanaf het tweede trimester (v.a. 13 weken) kun je gemasseerd worden.

Als je zwanger bent is je lijf continu in verandering en de massage geeft je de kans even heel bewust stil te staan bij deze bijzondere periode. Massage kan helpen lichamelijke klachten tijdens de zwangerschap te verlichten, maar ook geestelijke en emotionele spanning die je ervaart verminderen. Je spieren worden soepeler, je ademhaling dieper en je hoofd komt even helemaal tot rust. Door deze ontspanning kan de zwangerschap bewuster en intenser ervaren worden.

Uit onderzoek blijkt dat zwangerschapsmassage onder meer positieve effecten heeft op de slaap en zorgt voor minder rugpijn, minder aanmaak van stresshormonen en minder complicaties tijdens de bevalling. Als de moeder ontspannen is heeft het kindje hier ook baat bij. Massage is dus prettig en zinvol voor zowel moeder als kind.

Een mooie aanvulling op deze massage vormen de lessen zwangerschaps-Pilates. Je kunt ook kiezen voor een voordelige combinatie van massage en Pilates met het “oplaadpakket zwanger“.