Zwangerschaps-Pilates

Ook bij zwangerschap is Pilates (in aangepaste vorm) zeer effectief in het voorkomen van rug- en bekkenklachten. Vanaf week dertien moeten de rechte buikspieren met rust gelaten worden, deze moeten immers wijken om plaats te maken voor het kindje, vandaar dat een reguliere Pilatesles niet meer geschikt is vanaf dat moment.

Maar juist het gewicht van de buik maakt dat veel vrouwen last krijgen van rugklachten tijdens de zwangerschap. In de lessen zwangerschaps-Pilates leer je hoe je de dwarse buikspier en de flanken kunt gebruiken om je buik te ondersteunen, je gaat aan de slag met je ademhaling en leert je bekkenbodem zowel aan- als ontspannen. Net als in een reguliere Pilatesles leer je om verbindingen te leggen in je lichaam en hoe je dit zo optimaal mogelijk kan inzetten. Dit helpt je om in je kracht te blijven gedurende de zwangerschap én de bevalling. De lessen worden één-op-één gegeven in lessen van dertig minuten, zodat de les aangepast kan worden aan jouw tempo en persoonlijke behoeften.

Een mooie aanvulling hierop vormt de zwangerschapsmassage, ook te verkrijgen in een combinatie van Pilateslessen en massage. Zie “oplaadpakket zwanger“.